Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Agencija za ugljikovodike

Autor: mediaval
event 20.10.2022.
item1

Uspostavili smo temelje za razvoj geotermalnih energetskih projekata, posebice onih usmjerenih prema lokalnim zajednicama, ali i Republiku Hrvatsku pozicionirali kao zemlju primjer u načinu provedbe projekata. Razvoj geotermalnog potencijala Republike Hrvatske odnosi se na prostor panonskog bazena u koji spadaju gotovo sve kontinentalne županije. U većini njih imamo iznadprosječni geotermalni gradijent i to, ako uspoređujemo […]

Uspostavili smo temelje za razvoj geotermalnih energetskih projekata, posebice onih usmjerenih prema lokalnim zajednicama, ali i Republiku Hrvatsku pozicionirali kao zemlju primjer u načinu provedbe projekata.

Razvoj geotermalnog potencijala Republike Hrvatske odnosi se na prostor panonskog bazena u koji spadaju gotovo sve kontinentalne županije. U većini njih imamo iznadprosječni geotermalni gradijent i to, ako uspoređujemo s europskim prosjekom, viši čak do 60 posto. To stavlja Republiku Hrvatsku na visoku poziciju kada govorimo o mogućnostima iskorištavana geotermalne energije.

OBJEDINJENI ENERGETSKI RESURSI

PODRUČJA DJELOVANJA

Objedinjavanjem resursa unutar jednog zakona povećava se učinkovitosti sustava u području energetike kroz smanjenje administrativnih barijera.