Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nadmetanje za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu – Agencija za ugljikovodike

Nadmetanje za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu

Autor: mediaval
event 13.12.2022.

Na temelju članka 20. Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika (Narodne Novine, br. 52/18, 52/19 i 30/21), Vlada Republike Hrvatske objavljuje nadmetanje za izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu.

Predmet ovog nadmetanja je izdavanje dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika. Područje za koje se ovo nadmetanje raspisuje obuhvaća dio kopnenog područja Republike Hrvatske. Nadmetanje obuhvaća tri istražna prostora smještenih u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te u Posavini, a koji se prostiru na ukupnoj površini od 5.423,33 km2. Detaljna podjela područja na istražne prostore opisana je u Aneksu 3 ove dokumentacije za nadmetanje.

Obavijest o nadmetanju objavljena u Službenom glasniku Europske Unije (2023/C 165/05) skraćena je verzija ovoga poziva i služi isključivo u informativne svrhe (EUR-Lex).

Dokumentacija za nadmetanjePreuzmi
OBJEDINJENI ENERGETSKI RESURSI

PODRUČJA DJELOVANJA

Objedinjavanjem resursa unutar jednog zakona povećava se učinkovitosti sustava u području energetike kroz smanjenje administrativnih barijera.