Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Agencija za ugljikovodike organizirala inovativnu radionicu "Provedba geotermalnih projekata"

Ubrzavanje realizacije geotermalnih projekata u Republici Hrvatskoj

Agencija za ugljikovodike organizirala je inovativnu radionicu pod nazivom "Provedba geotermalnih projekata" kako bi potaknula bržu realizaciju geotermalnih projekata u Republici Hrvatskoj.

Radionicu su održale direktorica Sektora za geotermalnu energiju, Martina Tuschl, voditeljica Službe za razvoj geotermalnog potencijala, Ljiljana Zornjak i viša savjetnica specijalistica u Službi za razvoj geotermalnog postrojenja, Zorica Kurešić.
Na radionici su sudjelovali investitori, nosioci dozvola za istraživanje geotermalnih voda, ujedno i  predstavnici lokalnih zajednica.

Ova edukativna inicijativa ima za cilj pomoći ovlaštenicima dozvola za istraživanje geotermalnih voda da bolje razumiju svoja prava i obveze sukladno zakonodavstvu.

Geotermalni projekti predstavljaju dvostruki izazov, kako tehnički tako i pravno, a ova radionica će omogućiti sudionicima da steknu dublje razumijevanje procesa i zakonskih procedura uz međusobno upoznavanje, diskusiju, dijaloga i razmjenu iskustava ovlaštenika dozvola, a sve s ciljem kako bi zajednički doprinijeli razvoju geotermalnih projekata u Republici Hrvatskoj.