Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

AZU potpisao Sporazum o suradnji s Partnerstvom za čisti vodik

Održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji

U sklopu EU Hydrogen Valley Days 2024. koji se održavaju u Bruxellesu, 17. i 18. lipnja 2024., održano je svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji između Partnerstva za čisti vodik i Agencije za ugljikovodike (Agencije). Sporazume su potpisali Valerie Bouillon-Delporte, izvršna direktorica Partnerstva za čisti vodik, i Marijan Krpan, predsjednik Uprave Agencije. 

Nakon analize politika istraživanja i inovacija vezanih za vodik, Partnerstvo za čisti vodik pokrenulo je poziv za tehničku podršku regionalnim i nacionalnim upravljačkim tijelima. Agencija je uspješno aplicirala i odabrana je za stvaranje sinergija u ovom ključnom sektoru, nakon čega je započela izrada sveobuhvatnog, prilagođenog Memoranduma o suradnji.

Ovaj korak predstavlja značajan doprinos daljnjem razvoju čistog vodika u Europi i jačanju suradnje između relevantnih tijela u različitim zemljama. Agencija, zajedno s ostalim odabranim tijelima, ima priliku ostvariti koristi od tehničke podrške, usmjerene na prijenosu znanja, izgradnji kapaciteta i financiranju u sektoru vodika.