Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Razmjena iskustava predstavnika Agencije za ugljikovodike s islandskim stručnjacima

Razmjena znanja o geotermalnoj energiji s Islandom

Predstavnici Agencije za ugljikovodike otputovali su prošli tjedan na Island u sklopu projekta „Izrade interaktivne karte geotermalnog potencijala panonskog bazena RH“ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma u okviru provedbe programa Energija i klimatske promjene.

Posjet Islandu primjer je uspješne suradnje i razmjene znanja između različitih regija i država te naglašava važnost globalnog napora u smjeru održive energije i smanjenja utjecaja na klimatske promjene.

Island je poznat po svojoj uspješnoj primjeni geotermalnih resursa u energetici i grijanju, stoga je ovo putovanje od izuzetne važnosti za Republiku Hrvatsku koja se nalazi tek na početku razvoja i primjene geotermalne energije od toplinarstva, energetike do poljoprivrede.

U sklopu projekta, očekuje se i povratni posjet islandske delegacije zajedno s potencijalnim investitorima u našu zemlju kako bismo nastavili dijalog i razmijenili dodatna iskustva, ali i uspostavili suradnju s nekim od potencijalnih budućih investitora. 

Interaktivna karta - studijsko putovanje