Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Obavijest

Obavijest o izvođenju planiranih geofizičkih radova.

Nacionalnim planom oporavka i otpornosti (NPOO), pod ciljem „Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora“ Agencija za ugljikovodike određena je kao provoditelj navedenog cilja.

U sklopu projekta, koji je financiran sredstvima Europskih fondova, izvode se preliminarne istražne aktivnosti za geotermalne vode, a koje bi se koristile za potrebe toplinarstva.

Ovim putem Vas obavještavamo o izvođenju planiranih geofizičkih radova u sklopu aktivnosti snimanja 2D seizmičkih i magnetotelurskih podataka, a u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka.

Eventualne štete koje nastanu uslijed snimanje seizmičkih podataka procijenit će se odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi biti će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta.

Ovim putem molimo građane za razumijevanje i nesmetani rad naših ekipa, te da ne diraju postavljene oznake i geofone (prijamnike) na zemljištima, kao i drugu opremu kako ne bi došlo do oštećenja.

Planirano je da se radovi odvijaju kontinuirano sedam dana u tjednu, od prosinca 2022. do ožujka 2023. godine.

Kontakt osoba:

STJEPAN PAVELIĆ
Kontakt broj: 099 698 0132
e-mail: pavelicstjepan@gmail.com

 

Zahvaljujemo na suradnji u projektu koji je od iznimne važnosti za energetiku Republike Hrvatske.


OBJEDINJENI ENERGETSKI RESURSI

PODRUČJA DJELOVANJA

Objedinjavanjem resursa unutar jednog zakona povećava se učinkovitosti sustava u području energetike kroz smanjenje administrativnih barijera.